Stichting het Schaap

In 1977 zijn op het 300 hectare grote begrazingsgebied in de Staatsbossen in Sint Anthonis de eerste 50 Kempische heideschapen losgelaten. In dat jaar is onder de toenmalige naam "Stichting het Schaap van de St. Tunnisse heide" in het leven. Deze stichting had tot doel het instand houden en raszuiver houden van het schaap "Het Kempische Heideschaap". In 1978 is de schaapskooi gebouwd.

Inmiddels is de kudde onder beheer van Staatsbosbeheer.

Stichting het schaap heeft een bestuur wat aangevuld wordt door enthousiaste medewerkers van Staatsbosbeheer en vrijwilligers van Scouting Sint Patrick Sint Anthonis.
De doelstellingen van de Stichting is het op een ontspannen, educatieve en soms ludieke wijze mens en natuur dichter bij elkaar te brengen door het organiseren van de 2 festiviteiten: de lammetjesdag en het schaapscheerdersfeest in de mooie Staatsbossen van Sint Anthonis.
De stichting wordt ondersteund door de "Vrienden van het schaap", deze echte vrienden leveren jaarlijks een essentiële financiële bijdrage waarvan een deel van de organisatiekosten kunnen worden gedragen.
Uiteraard willen wij met meer mensen bevriend worden, bent u hierin geïnteresseerd vul dan het contactformulier is op de volgende pagina van deze website. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door:

Restaurant "de Heksenboom"
Bosweg 40, Sint Anthonis
www.heksenboom.nl

MVS Makelaardij Boxmeer
www.mvsmakelaardij.nl

Rabobank Maasduinen
www.rabobank.nl

Onze speciale dank gaat uit naar:
Staatsbosbeheer - www.staatsbosbeheer.nl
Scouting Sint Patrick Sint Anthonis - www.sint-patrick.com
Gemeente Sint Anthonis